Percheziții în București și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor; prejudiciul este estimat la peste 6 milioane de lei

Percheziții în București și în mai multe județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor; prejudiciul este estimat la peste 6 milioane de lei
scris 27 feb 2019

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București fac, miercuri, 19 percheziții în municipiul București și județele Ilfov, Constanța, Sibiu, Ialomița și Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor. Bănuiții au înregistrat fictiv achiziții de bunuri, în valoare de 15 milioane de lei, documentele justificative fiind emise de societăți de tip fantomă.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe Tribunalul București, fac, miercuri, 19 percheziții în municipiul București și județele Ilfov, Constanța, Sibiu, Ialomița și Argeș, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, scrie News.ro.

Două regiuni din România au un PIB per capita sub 50% din media UE, față de 3 regiuni în 2016 și 5 regiuni în 2014. Moldova rămâne însă printre cele mai sărace regiuni din Uniune CITEȘTE ȘI Două regiuni din România au un PIB per capita sub 50% din media UE, față de 3 regiuni în 2016 și 5 regiuni în 2014. Moldova rămâne însă printre cele mai sărace regiuni din Uniune

”Din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiții, în perioada 2012 – 2016, administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat fictiv achiziții de bunuri, în valoare de 15.000.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entități comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăți de tip fantomă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6.150.000 de lei”, a anunțat, miercuri, Poliția Capitalei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Poliția Sectorului 5.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
perchezitii
politie
evaziune fiscala