Percheziții în Mureș, Cluj și Ilfov, la firme și persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani; prejudiciul depășește 1,2 milioane de lei

Percheziții în Mureș, Cluj și Ilfov, la firme și persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani; prejudiciul depășește 1,2 milioane de lei
scris 31 ian 2019

Polițiștii din Mureș fac, joi, 18 percheziții în județele Mureș, Cluj și Ilfov, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat este depășește 1,2 milioane de lei.

La această oră, polițiștii de la Poliția JudețeanăMureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, fac 18 percheziții, în județele Mureș, Cluj și Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani scrie News.ro.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011-2016, reprezentanții unor firme din Mureș, având ca obiect de activitate alimentație publică, prestări servicii și contrucții, ar fi stabilit o serie de relații comerciale fictive și ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliția Județeană Mureș.

Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț București, condamnat la 4 ani închisoare cu executare. Amendă penală pentru instituție CITEȘTE ȘI Sorin Dimitriu, președintele Camerei de Comerț București, condamnat la 4 ani închisoare cu executare. Amendă penală pentru instituție

Banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul civil prin achiziționarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcții noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziții.

La percheziții participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj și Ilfov, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

În urma acestora, vor fi puse în executare 14 mandate de aducere.

viewscnt
Afla mai multe despre
perchezitii
politie
evaziune