România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din Uniunea Europeană

România, cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din Uniunea Europeană
scris 21 ian 2019

România înregistra în trimestrul trei din 2018 cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din Uniunea Europeană, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, deficitul guvernamental s-a situat la 0,5% din PIB în trimestrul trei din 2018, în creștere față de un deficit de 0,3% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce în Uniunea Europeană deficitul guvernamental s-a situat la 0,6% din PIB, în creștere față de un deficit de 0,4% din PIB, scrie Agerpres.

Creșterea economiei chineze a încetinit la cel mai redus ritm după 1990. Beijingul, presat pentru noi măsuri de stimulare CITEȘTE ȘI Creșterea economiei chineze a încetinit la cel mai redus ritm după 1990. Beijingul, presat pentru noi măsuri de stimulare

În România, deficitul guvernamental a urcat la 3,6% din PIB în trimestrul trei din 2018, de la un deficit de 2,3% din PIB în precedentele trei luni și un deficit de 2,8% din PIB în perioada iulie-septembrie 2017.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deficit guvernamental
uniunea europeana