România, pe primele locuri în UE după ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor

România, pe primele locuri în UE după ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor
scris 31 ian 2018

Veniturile guvernamentale din taxele de mediu în statele membre ale Uniunii Europene s-au ridicat la 364,4 miliarde de euro în 2016, comparativ cu 296,5 miliarde de euro în 2006, iar în această perioadă ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor a scăzut de la 6,4% în 2006 la 6,3% în 2016, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Taxele pe energie au fost responsabile pentru peste trei sferturi (76,9%) din totalul veniturilor din taxele de mediu, urmate de taxele pe transport (19,7%) și cele pe poluare și resurse (3,4%), scrie Agerpres.

VIDEO Trump, în discursul despre Starea Națiunii: Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăiești visul american CITEȘTE ȘI VIDEO Trump, în discursul despre Starea Națiunii: Nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a începe să trăiești visul american

În rândul statelor membre, ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor sociale variază de la 11,7% în Letonia la 4,6% în Luxemburg. Alte state membre în care ponderea taxelor de mediu în totalul taxelor și contribuțiilor sociale este de cel puțin 9% sunt Slovenia (10,6%), Grecia (9,8%), Bulgaria (9,6%), Croația (9,3%) și România (9%).

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe mediu
uniunea europeana
eurostat