România, printre statele UE cu cea mai redusă pondere a locurilor de muncă part-time

România, printre statele UE cu cea mai redusă pondere a locurilor de muncă part-time
scris 21 iun 2019

Ponderea persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani din Uniunea Europeană care lucrau anul trecut în regim part-time reprezenta aproape o cincime (19%) din totalul persoanelor care aveau un loc de muncă în UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre, lucrul în regim part-time este cel mai popular în Olanda, unde aproape jumătate (47%) din toate persoanele angajate cu vârsta între 20 și 64 de ani lucrau în regim part-time. Alte state membre UE unde munca în regim part-time este frecventă sunt: Austria (28%) și Germania (27%), scrie Agerpres.

Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu \ CITEȘTE ȘI Murad forțează din nou autoritățile și amenință iar cu "greva fiscală". Noua țintă - strângerea câinilor vagabonzi de pe stradă cel târziu până luni

La polul opus, munca în regim part-time este mai puțin frecventă în Bulgaria (2%), Ungaria (4%), Croația și Slovacia (ambele cu 5%), Polonia (6,2%) și România (6,3%).

Ponderea persoanelor din Uniunea Europeană care lucrau în regim part-time a crescut gradual din 2005 -când se situa la 17% - ajungând la 18% în 2010 și la 19% în 2012.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
contracte de munca
part time