Salariile specialiștilor români în marketing, PR și publicitate, printre cele mai mici din regiune

Salariile specialiștilor români în marketing, PR și publicitate, printre cele mai mici din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2019

Specialiștii români în marketing, PR și publicitate au printre cele mai mici din regiune, cu o medie netă lunară de 1.230 de euro, cele mai mari salarii fiind în Slovenia, unde medie salarială netă este de 1.910 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportat însă la mediile locale din fiecare industrie, marketingul, PR-ul și publicitatea încep să crească semnificativ și să prindă din urmă domenii recunoscute pentru ”generozitatea” față de angajați: IT, avocatură sau banking, arată un studiu al platformei de recrutare eJobs.

Salarii mari primesc și specialiștii din Estonia - 1.650 de euro lunar, și cei din Lituania, care au un salariu mediu de 1.635 de euro.

Deși în ușoară creștere, nivelul de trai în România rămâne printre cele mai scăzute din UE CITEȘTE ȘI Deși în ușoară creștere, nivelul de trai în România rămâne printre cele mai scăzute din UE

Ierarhia continuă cu salariile încasate de specialiștii în marketing, PR și publicitate din Cehia (1.530 de euro), cei din Croația (1.510 euro) și Slovacia (1.440 euro). La scurtă distanță se află angajații din Letonia, unde angajatorii oferă specialiștilor din domeniu un salariu mediu de 1.400 de euro, pe lună.

Foarte apropiate ca nivel salarial sunt și următoarele două țări vecine – Ungaria și România, unde specialiștii în marketing, PR sau advertising au salarii medii de 1.280, respectiv 1.230 de euro. Doar Bulgaria și Serbia coboară sub acest nivel, cu câștiguri medii nete raportate de 1.095, respectiv 900 de euro, lunar.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
marketing
publicitate