Sectorul HoReCa solicită Guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii ani

Sectorul HoReCa solicită Guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2021

Sectorul HoReCa solicită Guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii 3-5 ani, ca măsură compensatorie pentru pierderile suferite de această industrie în timpul pandemiei, a declarat Daniel Mischie, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), într-o conferință de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Există în momentul de față discuții cu reprezentanții Guvernului pentru despăgubiri, compensări, atât pe Legea 224, respectiv 20% din diferența cifrei de afaceri 2020 versus 2019, dar suntem în discuții și pentru despăgubiri, compensări aferente perioadei în care industria a fost restricționată și încă este în anul 2021. Aceste despăgubiri ar trebui să fie sub forma diferenței de cifră de afaceri sau am venit cu o propunere prin care, având în vedere deficitul de personal și criza de forță de muncă din această industrie, angajații să beneficieze de zero taxe pentru salariu minim brut pe economie pentru 3-5 ani, acesta putând fi un test și la nivel național", a spus Mischie.

La rândul său, Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, prezent la conferință, a arătat că sectorul HoReCa ar putea fi inclus într-un proiect-pilot privind aplicarea acestei măsuri începând de anul viitor, scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

"Legat de propunerea celor de la HORA privind zero taxe pe salariul minim în industria HoReCa, coaliția de guvernare și-a asumat prin programul de guvernare ca, în funcție de cum va arăta bugetul la anul, să avem un domeniu-pilot în care să aplicăm această măsură. Noi, la Ministerul Economiei, ne dorim ca zona HoReCa și turismul să facă parte din acest domeniu-pilot pentru a susține și a arăta că este o măsură bună pentru întreaga economie", a spus Ene.

El a subliniat că vaccinarea este metoda cea mai bună pentru a scădea rata de infectare și pentru a reveni la normal. 

viewscnt
Afla mai multe despre
horeca
taxe
salarii