Șeful ANAF: Foarte, foarte multe din vânzările în sistem online și care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă. O singură persoană a vândut produse cosmetice de 44 milioane lei

Șeful ANAF: Foarte, foarte multe din vânzările în sistem online și care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă. O singură persoană a vândut produse cosmetice de 44 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2023

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat, marți, că analizele realizate după primul termen de depunere a declarațiilor de către firmele de curierat arată, așa cum s-au așteptat autoritățile, că ”foarte, foarte multe din vânzările în sistem online și care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”. O singură persoană a vândut, anul trecut, produse cosmetice de 44 de milioane de lei, fără a declara acest lucru undeva.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Din păcate, la primul termen de depunere a Declarației 395 - firmele de curierat (...) pe analizele pe care le-am făcut, am constatat niște lucruri pe care le previzionam”, a anunțat Lucian Heiuș.

Va fi lansată o altă versiune Revisal. Ce aduce nou. „Încercăm să aibă o funcționalitate optimă.” CITEȘTE ȘI Va fi lansată o altă versiune Revisal. Ce aduce nou. „Încercăm să aibă o funcționalitate optimă.”

Acesta a adăugat că ”foarte, foarte multe din vânzările în sistem online din aceste platforme și care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”.

”Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declarație. Cea mai mult a fost o persoană care a vândut anul trecut de 44 de milioane de lei produse cosmetice fără să depună nicio declarație”, a adăugat președintele ANAF.

Potrivit acestuia, după depunerea declarațiilor de către firmele de curierat, această persoană a fost identificată, pentru că s-a plătit ramburs.

”Este clar că este un loc unde se produce evaziune fiscală, plata cu numerar, inclusiv pentru comerțul online”, a mai declarat Lucian Heiuș.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian heiuș
anaf