Tăriceanu: Toată lumea în România face gargară cu corupția

Tăriceanu: Toată lumea în România face gargară cu corupția
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus luni, primarilor de comune reuniți la București, că toată lumea în România face ”gargară cu corupția”, se face ”o vânătoare de vrăjitoare”, dar nimeni nu vorbește despre cauzele acestui fenomen, foarte mulți primari fiind nevoiți să treacă prin anchete ”extrem de neplăcute pentru ei”, iar în final s-a dovedit că sunt nevinovați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Toată lumea în România face gargară cu corupția. De dimineață până seara numai cu corupția în gură stau. Toată lumea se preocupă de efectele corupției, nimeni nu vorbește despre cauzele corupției din România. Eu cred că, dacă vrem să avem o administrație care să fie de calitate, cu oameni bine pregătiți, nu putem să ne imaginăm că îi plătim prost și să avem și performanță. Nici în comunism nu funcționa ideea asta. Deci, trebuie să existe o legătură directă între salarizare și calitatea administrației”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu la Adunarea Comunelor din România, conform News.ro.

Președintele Senatului a mai spus că în România există „o vânătoare de  vrăjitoare”, în condițiile în care foarte mulți primari au fost nevoiți să treacă prin anchete „extrem de neplăcute pentru ei”.

”În România de câțiva ani buni este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulți primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică. Foarte mulți, în final, s-a dovedit că sunt nevinovați. Dar au făcut acest periplu prin fața televizoarelor pe care îl vedem de câțiva ani de zile și care are parcă drept scop umilirea unor oameni și distrugerea elitelor românești”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Asalt împotriva multinaționalelor: PSD și PNL vin cu proiecte care impun impozitarea profitului acolo unde firma lucrează CITEȘTE ȘI Asalt împotriva multinaționalelor: PSD și PNL vin cu proiecte care impun impozitarea profitului acolo unde firma lucrează

El a propus ca din Fondul suveran de dezvoltare să se gândască crearea unei bănci de stat, pe lângă CEC, care să aibă drept scop finanțarea proiectelor comunităților locale.

„Vreau să lansez o idee și o temă de reflecție mai ales pentru Guvern: ca din Fondul suveran de dezvoltare să gândim crearea unei a doua bănci de stat, pe lângă CEC, care să aibă dept scop finanțarea proietelor comunităților locale”, a subliniat copreședintele ALDE. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tariceanu
coruptie