Teodorovici despre formularul 600: Sunt cinci formulare de acest tip, o să încercăm să le comasăm

Teodorovici despre formularul 600: Sunt cinci formulare de acest tip, o să încercăm să le comasăm
scris 13 feb 2018

Ministerul Finanțelor va încerca să comaseze cinci formulare, inclusiv Declarația 600, iar statul va taxa pe veniturile estimate, nu pe cele realizate, a declarat marți ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, după discuțiile din Comisia de buget finanțe din Senat.

La sfârșitul lunii ianuarie, după audierea sa în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, Teodorovici a afirmat că Declarația 600 ar putea fi unită cu Declarația 200. El precizat atunci că românii nu mai trebuie să depună Formularul 600, în condițiile în care Guvernul va găsi soluții în acest sens, scrie News.ro.

Marți, ministrul a dat asigurări că va propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât nimeni să nu fie afectat nici de primul termen de plată, nici de cele următoare.

Franța își consolidează măsurile împotriva fraudei în domeniul muncii detașate prin 16 măsuri CITEȘTE ȘI Franța își consolidează măsurile împotriva fraudei în domeniul muncii detașate prin 16 măsuri

”Sunt cinci formulare de acest tip, o să încercăm o comasare. Cei care au depus aceste formulare nu le vor mai depune, în cazul în care sumele pe care le-au pus în formularul inițial sunt mai mari decât ce vor estima pe parcurs. Vom merge pe estimare, nu pe ce s-a realizat în 2017”, a spus Teodorovici marți în Senat.

El a dat asigurări că nu-și va pierde nimeni calitatea de asigurat pentru că va fi respectat termenul legal de la ultima plată.

”Vom veni cu o OUG înainte de termenul de 90 de zile, în așa fel încât nimeni să nu-și piardă calitatea de asigurat”, a declarat Teodorovici.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
declaratia 600