Teodorovici va face un bilanț al ANAF la mijlocul anului. Vrea venituri mai mari la buget

Teodorovici va face un bilanț al ANAF la mijlocul anului. Vrea venituri mai mari la buget
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 3 mai 2019

ANAF trebuie să-și eficientizeze activitatea și să aducă la buget venituri chiar mai ridicate decât cele prevăzute în buget, a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, adăugând că va face o evaluare a activității ANAF după primele șase luni ale acestui an, în contextul rectificării bugetare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Pe partea de colectare, lucrurile puteau să fie mult mai bune și am să o spun de câte ori lucrurile stau în această situație. Nu am să spun altfel decât este situația reală. Fiecare dintre noi stăm până când vom fi schimbați. (Șefa ANAF, n.r.) are obligația ca până la finalul primului semestru, pentru că urmează o rectificare bugetară care se face după primele șase luni și trebuie să știm exact, să rămână în planul de colectare impus de Ministerul Finanțelor. Oficial am luat în calcul când am făcut bugetul ca ANAF să aducă 28% din PIB, dar obligația ANAF este să crească, să vină cu măsuri mai eficiente, pentru a aduce acest procent la 30%. Știu că nu este simplu, dar de undeva trebuie să începem. România are nevoie de bani, nu în sensul că nu sunt bani pentru ce am promis, dar România are nevoie de și mai mulți bani pentru a face și mai multe. Nevoile sunt foarte mari", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, prima rectificare bugetară ar trebui să aibă loc la finalul lunii iulie.

La conducerea ANAF a fost numită, la începutul acestui an, Mihaela Triculescu, despre care presa a scris că este o apropiată a consilierului guvernamental Darius Valcov. Triculescu l-a înlocuit la conducerea ANAF pe Ionuț Mișa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
eugen teodorovici
mihaela triculescu
ministerul finantelor
eveluare
coolectare
buget