Tribunalul Uniunii Europene a decis rambursarea facilităților fiscale primite de Fiat, nu și de Starbucks

Tribunalul Uniunii Europene a decis rambursarea facilităților fiscale primite de Fiat, nu și de Starbucks
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2019

Tribunalul Uniunii Europene a decis marți că producătorul auto Fiat Chrysler Automobiles trebuie să plătească statului Luxemburg taxe restante în valoare de 30 de milioane de euro, așa cum i-a ordonat anterior Comisia Europeană în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale a multinaționalelor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În schimb, aceeași instanță a respins o hotărâre a Comisiei Europene într-un dosar similar, care viza lanțul de cafenele Starbucks, și care potrivit executivului comunitar trebuia să plătească Olandei taxe restante în valoare de 30 milioane de dolari, scrie Agerpres.

PROIECT Guvernul va modifica legislația offshore cu aproape toate doleanțele concesionarilor din Marea Neagră, după ce Exxon a anunțat că vinde Neptun Deep. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI PROIECT Guvernul va modifica legislația offshore cu aproape toate doleanțele concesionarilor din Marea Neagră, după ce Exxon a anunțat că vinde Neptun Deep. Detalii - la Profit Energy.forum

În urmă cu patru ani, Comisia Europeană a decis că Fiat și Starbucks au beneficiat de avantaje fiscale incorecte din partea Luxemburgului și Olandei și în consecință, comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager, a somat în data de 21 octombrie 2015 Fiat și Starbucks să ramburseze până la 30 de milioane de euro fiecare, primul către Luxemburg și al doilea către Olanda. Cele două companii și țările vizate au depus fiecare recursuri împotriva acestei decizii a executivului comunitar iar tribunalul european a examinat marți aceste recursuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
starbucks