Tudose: Vom emite o ordonanță de urgență pentru ca salariile din domeniul IT să nu scadă

Tudose: Vom emite o ordonanță de urgență pentru ca salariile din domeniul IT să nu scadă
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2017

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat joi, în cadrul dezbaterilor din Parlament asupra moțiunii de cenzură, că Guvernul urmează să emită o ordonanță de urgență astfel încât angajaților din sectorul IT să nu le scadă salariile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Singura problemă care este reală, încă, în curs de rezolvare, săptămâna viitoare, este cea cu angajații din IT, care sunt scutiți de impozit. Pentru această categorie vom da o ordonanță, care să echilibreze lucrurile, astfel încât niciunui salariat din mediul IT (...) să nu îi scadă venitul", a declarat Mihai Tudose, potrivit News.ro.

Numărul insolvențelor firmelor și PFA-urilor a crescut cu 8,85% în primele 10 luni CITEȘTE ȘI Numărul insolvențelor firmelor și PFA-urilor a crescut cu 8,85% în primele 10 luni

El a susținut că sectorul IT va fi "o prioritate strategică" în continuare. "Ne dorim să contribuim la dezvoltarea sa. La fel vom proceda și cu veniturile persoanelor cu dizabilități", a mai spus șeful Guvernului.

Executivul a decis recent transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, iar Profit.ro a anunțat că valoarea brută a salariului va trebui majorată cu 19,9%, dacă este luat ca referință un salariu mediu brut pe economie de 3.131 lei, pentru ca suma "în mână" primită acum de un angajat să fie păstrată, dar, conform calculelor, angajații care beneficiază de scutirea de impozit pe venit în acest moment, cum sunt programatorii IT și persoanele cu grad de handicap, vor suporta o micșorare a salariului net chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuțiilor la nivelul costului total actual.

viewscnt
Afla mai multe despre
tudose
it