ULTIMA ORĂ Ionuț Mișa a fost revocat de la șefia Fiscului. Mihaela Triculescu - luată în calcul ca înlocuitor

ULTIMA ORĂ Ionuț Mișa a fost revocat de la șefia Fiscului. Mihaela Triculescu - luată în calcul ca înlocuitor

Ionuț Mișa, șeful Fiscului (mijloc), alături de deputatul PSD Florin Iordache (dreapta), foto Profit.ro

Ionuț Mișa a fost revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), la acest moment fiind așteptată decizia de numire a unui înlocuitor. Surse oficiale afirmă pentru Profit.ro că lichidatorul judiciar Mihaela Triculescu, specialist în insolvență, fost director adjunct în Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulților Dolj, este luată în calcul la acest moment ca înlocuitor.

Revocarea lui Mișa, semnată, a fost confirmată de ministrul Finanțelor.

UPDATE Mihaela Triculescu - numită la șefia ANAF. Vezi AICI detalii.

În 2015, Mihaela Triculescu a participat la concursul pentru ocuparea unui post de inspector la Antifraudă, dar a fost respinsă.

Mișa conducea ANAF din luna martie, după ce anterior, pentru 9 luni, ministru al Finanțelor.

El a condus și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF.

Mișa ar urma acum să revină pe postul de șef al acestei direcții. 

Revocarea este argumentată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodororovici, prin faptul că 2019 este un an cu foarte multe provocări, iar Fiscul trebuie să își schimbe radical mentalitatea, printr-un tratament corect față de contribuabili, dar și să eficientizeze colectarea în special a TVA.

Neînțelegerile dintre cei doi sunt cunoscute, după ce Teodorovici l-a înlocuit la începutul anului pe Mișa în funcția de ministru al Finanțelor. Recent, Teodorovici l-a acuzat că ar tergiversa recuperarea unui imobil și a unor sume de bani în cazul casei din Sibiu pierdută în instanță, în 2015, de către familia președintelui Klaus Iohannis.

În toamnă, Profit.ro a anunțat în exclusivitate că Teodorovici i-a cerut lui Ionuț Mișa să-și asume ferm venituri suplimentare și l-a atenționat: depășirea planului de colectare nu e meritul ANAF! Acum, pe fondul unei colectări mai slabe, acuzațiile sunt îndreptate către ANAF.

FOTO+DOCUMENT Masina a lui Ceausescu vanduta de ANAF la licitatie. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii \'70 CITEȘTE ȘI FOTO+DOCUMENT Masina a lui Ceausescu vanduta de ANAF la licitatie. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii '70

În luna aprilie a anului trecut, Teodorovici l-a atenționat pe Mișa că va trebui să respecte țintele privind încasările, care au stat la baza bugetului pe 2018, ținte stabilite chiar de Mișa în 2017, când acesta a îndeplinit funcția de ministru al Finanțelor.

În luna iulie a anului trecut, Teodorovici a repetat avertismentul și a spus că Mișa trebuie să lucreze ”foarte, dar foarte mult” pentru a se ridica la nivelul său de exigență și nu acceptă nicio deviere de la planul de încasări stabilit chiar de Mișa în 2017.

Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare CITEȘTE ȘI Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare

Profit.ro a relatat recent că deficitul bugetar a crescut puternic la 11 luni. Pentru a rămâne sub 3%, cum s-a angajat vehement Guvernul, decembrie ar trebui să fie cel mai auster final de an de după criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodorovici
finante
ionut misa
fisc
anafa
demisie
guvenr
dancila