Valeriu Zgonea, pus sub control judiciar pentru trafic de influență, în urma audierii la DNA Ploiești

Valeriu Zgonea, pus sub control judiciar pentru trafic de influență, în urma audierii la DNA Ploiești
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2017

Fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești, pentru trafic de influență, el fiind acuzat că a intervenit la funcționari publici pentru ca o rudă a fostului consilier județean de la CJ Buzău Dumitru Dobrică să fie numită președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională și ulterior subsecretar de stat. Zgonea ar fi primit în schimb o excursie la Viena și contravaloarea unor ”cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna”, valorea totală a acestora fiind de aproximativ 52.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și controlul judiciar pentru 60 de zile față de Valeriu Ștefan Zgonea, vicepreședinte în perioada 2010-2012 și ulterior președinte al Camerei Deputaților în legislatura 2012-2016, pentru trafic de influență, scrie News.ro.

Totodată, s-a dispus urmărirea penale față de Dumitru Dobrică, consilier județean la Consiliului Județean Buzău, în perioada iunie 2004-decembrie 2013, și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru cumpărare de influență.

n cursul lunii iulie 2012, Valeriu Zgonea a fost numit în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică”, arată DNA.

Zgonea a primit de la Dumitru Dobrică Dumitru foloase necuvenite în valoare de aproximativ 52.000 de lei, ”reprezentând contravaloarea unor servicii de turism - excursie de patru zile la Viena între 16 și 19 mai 2013 - și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna”, precizează procurorii.

Comisia Europeană a declanșat procedura de infrigement împotriva României cu privire la Legea 51% produse locale, cum anunțase Profit.ro CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a declanșat procedura de infrigement împotriva României cu privire la Legea 51% produse locale, cum anunțase Profit.ro

În 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din Ministerul pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu. Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, în 23 ianuarie 2014, în funcția de subsecretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Valeriu Zgonea a fost audiat, miercuri, aproximativ două ore și jumătate la DNA Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
valeriu zgonea
dna