Vameșii din București au confiscat în două zile 1,2 milioane de țigarete de contrabandă și o autoutilitară

Vameșii din București au confiscat în două zile 1,2 milioane de țigarete de contrabandă și o autoutilitară
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Inspectorii Direcției Regionale Vamale București au reținut, în perioada 20- 21 iunie, 1,2 milioane de țigarete provenite din contrabandă și o autoutilitară de transport marfă, în valoare totală de aproximativ 185.000 de euro, se arată într-un cumunicat transmis joi de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 20 iunie, în cadrul unei acțiuni comune cu polițiștii, inspectorii Direcției Regionale Vamale București au confiscat 197.360 fire țigarete marca Rothmans, cu timbru fiscal de Ucraina, și Marble, fără timbru fiscal, scrie News.ro.

Țigaretele destinate comercializării ilicite au fost descoperite cu ocazia unui control în trafic efectuat în județul Ilfov, disimulate în interiorul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în județul Botoșani.

Aproape toți românii așteaptă autoritățile să combată economia subterană, 86% sunt gata să susțină lupta CITEȘTE ȘI Aproape toți românii așteaptă autoritățile să combată economia subterană, 86% sunt gata să susțină lupta

A doua zi, în continuarea aceleiași acțiuni, inspectorii au confiscat peste 1 milioane de țigarete.

“Țigaretele diverse marci (Ashima, Rothmans, Marble, Ritm sau Hilton) unele cu timbru fiscal Republica Moldova, altele fară timbru fiscal, au fost descoperite cu ocazia unei percheziții, depozitate împreună cu alte mărfuri într-un spațiu din sectorul 5 – București”, se mai arată în comunicat.

ANAF a mai precizat că întreaga cantitate de țigarete precum și autoutilitara au fost confiscate, iar verificările în cauză vor fi continuate de către polițiști.

Piața neagră a țigaretelor a înregistrat în 2016 un nivel mediu de 16,8% din piața totală, în creștere față de nivelul de 16% din 2015, în condițiile în care aproape jumătate din piață este ilegală în regiunea de nord-est a României.

Procentul din 2016 reprezintă cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent, în 2010 nivelul fiind de 27,4%, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Novel Research și finanțat de companii din industria tutunului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
vama
tigari