Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, totodată cel mai mare furnizor concurențial de pe piața locală de profil, are ca obiective pe segmentul de furnizare, printre altele, până la jumătatea anului, finalizarea aplicației de mobil pentru consumatorii casnici, precum și identificarea de spații pentru centre de relații cu clienții.
Compania Națională Romtehnica, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale (MapN) și care acționează ca interfață între industria românească de apărare și partenerii externi ai acesteia, a anulat anul acesta un număr de patru proceduri de achiziție, cu valoare totală estimată, cu tot cu TVA, la peste 1 miliard de lei.
Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a propus pentru AGA FP de luna viitoare modificarea contractului de administrare în sensul majorării de 4,4 ori a ratei sale de remunerare de bază, de la 0,45% la 2%, însă Ministerul Finanțelor, unul dintre cei mai importanți acționari, cu peste 10% din drepturile de vot, spune că o triplare, la 1,35%, este suficientă.
Proiectul SMR-urilor de 462 MW de la Doicești a intrat de curând în faza a doua a FEED (Front-End Engineering and Design). După cum a relatat Profit.ro, dezvoltatorul știe în prezent cu marjă de subestimare de până la 50% și de supraestimare de până la 30% cât ar costa construirea, montarea și punerea în funcțiune. Informația este vitală, după ce proiectul echivalent din Statele Unite al celor de la NuScale, tot de 462 MW, a eșuat tocmai din cauza creșterii masive, cu peste 75%, a costurilor estimate, de la 5,3 la 9,3 miliarde dolari.
Compania de stat Oil Terminal, operatorul terminalului petrolier din Portul Constanța, a anunțat că cea mai bună ofertă dintre cele 7 primite din partea unor potențiali investitori interesați să se asocieze cu compania în proiectul construirii unui nou terminal de bitum este cea venită din partea firmei de trading, transport și logistică de țiței, gaze și produse petroliere Euronova Energies.