Profesia contabilă are, în primul rând, o problemă de percepție în rândul antreprenorilor și, din acest motiv, remunerarea serviciilor sale este insuficientă, spune președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova. El consideră că nemulțumirea contabililor față de noile formulare impuse de Fisc este explicabilă, atâta timp cât autoritățile nu au spus care este logica acestor schimbări.
Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat, în cadrul operațiunii Hermes, declanșate în octombrie 2015, 44 de firme care au prejudiciat bugetul cu 17 milioane euro, reprezentând TVA și impozit pe profit. Acestea importau din Turcia și China articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, menaj și papetărie, unele susceptibile a fi contrafăcute.
Postul de șef al ANAF i-a fost propus lui Dragoș Doroș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor în mandatul Guvernului Ungureanu și actual director Servicii de Asistență Fiscală al KPMG România, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale.
Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Gabriel Biriș a declarat că frauda la TVA este uriașă atât în Europa, cât și în România, din cauza legislației și că soluțiile pentru eliminarea acesteia depind de politic și de guvern.
Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat o rețea de peste 90 firme care acționa ca intermediar între producătorii de cereale, traderii din portul Constanța și procesatorii de pe piața internă și care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 21,42 milioane euro, prin sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA și impozitului pe profit, informează un comunicat al instituției.