Tesla a anunțat că lucrările de construcție ale Megafabricii de baterii din Shanghai au ajuns la final în ultimele zile ale acestui an, după opt luni de lucrări. Uzina va produce sisteme de stocare a energiei Megapack.
Vânzările de automobile electrice au fost date peste cap în acest an de schimbările drastice de subvenții în unele dintre cele mai importante piețe. Germania și Franța sunt cele mai bune exemple, dar și România a pus frână acestui segment, prin înjumătățirea tichetului Rabla Plus. Unele dintre cele mai accesibile modele din piață, Renault 5 și Citroen e-C3, au reușit să miște din loc vânzările, dar nu au detronat modelele legendare, relevă analiza Profit.ro.
Este cunoscut faptul că Tesla nu a investit prea mult într-o gamă extinsă, iar strategia sa s-a bazat doar pe două modele de volum, care, în plus, sunt derivate unul din celălalt. Pe de altă parte,a tehnologia de ultimă generație a permis producătorului american să vândă aceste modele pe o perioadă foarte lungă. Acum, după actualizările esențiale aduse lui Model 3, a venit rândul SUV-ului Model Y să fie „împrospătat” cu unele tehnologii noi, dar și cu un design mai actual.
Ironia sorții pentru a doua cea mai mare companie auto din lume, Volkswagen, în acest sfârșit de an, pe piața din SUA, acolo unde vânzările de mașini electrice au fost puternic afectate de schimbările importante în rândul preferințelor clienților.
Aparent, Renault Group, care este în continuare cel mai mare acționar Nissan, a fost luat prin surprindere de anunțul fuziunii cu Honda. Chiar dacă relația cu japonezii s-a răcit considerabil, încă mai există colaborări punctuale în zona de mașini electrice și posibil pe cea de platforme. Dacă fuziunea va merge până la capăt, Renault nu va mai rămâne un acționar mare al Nissan, dar va putea continua să-și joace cărțile într-o partidă a industriei auto cu o miză foarte mare.