Booking.com și AirBNB sunt pe cale să dispară în România din cauza unui text de lege avansat deja către forul decizional al deputaților, care nu le mai dă voie persoanelor fizice cu apartamente neclasificate să le promoveze pe aceste portaluri, crede avocatul Adrian Călin Cuculis. El se teme că autoritățile române, pentru că nu vor putea impune prin lege acestor portaluri ce să promoveze și ce nu, nefiind înregistrate în România, vor ajunge să blocheze accesul românilor la ele, așa cum se întâmplă în Turcia.
Proiectul Legii Turismului nu va interzice funcționarea Booking sau AirBnb pe teritoriul României, precizează Ministerul Turismului, care subliniază că legea va obliga site-urile și platformele online să promoveze doar structurile de cazare clasificate.
După ce a intrat pe piața hotelieră, cumpărând în vară hotelul Opal din Cap Aurora, Ionuț Nedea, proprietarul portalului Litoralulromanesc.ro, se extinde și pe segmentul apartamentelor de lux în regim hotelier. El a inaugurat deja șapte astfel de apartamente sub brandul Amelie Apartments în Mamaia și intenționează ca în următorii ani să ajungă la 50 astfel de spații, cu peste 200 de locuri, propunându-și inclusiv să construiască un apart hotel.
Travel Leaders, cea mai mare rețea de agenții de turism din SUA, unde are vânzări de 20 de miliarde de dolari, adică de 15 ori mai mult decât toate agențiile de turism din România împreună, a intrat pe piața românească printr-un parteneriat cu Aerotravel, care îi devine partener exclusiv.
Singurul hotel de cinci stele din Molodova, Pleiada Boutique din Iași, a fost cumpărat în acest an de omul de afaceri local Cristin Zămosteanu, care l-a modernizat și a adus un director general de la Opera din Iași, în încercarea de a atrage cât mai mulți turiști de pe segmentul cultural. Hotelul le oferă acum turiștilor care se cazează invitații la Operă și reduceri pentru cumpărarea de cărți din librăriile importante ale orașului.