Tarifele mici din extrasezon practicate de hoteluri începând cu prima săptămână de septembrie, dar și faptul că mulți turiști vin cu vouchere de vacanță care nu pot fi folosite pentru cazarea la negru i-a făcut pe majoritatea proprietarilor de apartamente închiriate "la marginea străzii" să tragă obloanele cu aproape o lună înainte de a se încheia efectiv sezonul la mare, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Sistemul IT al ANAF cauzează probleme nu doar celor care vor să declare venituri și să-și achite datoriile către stat, ci și firmelor care au furnizat bunuri sau servicii statului și încasează bani pentru acestea. Din cauza căderilor repetate ale infrastructurii IT a ANAF, firmele au ajuns să aibă probleme și cu accesul la banii din conturile deschise la Trezoreria statului, conturi în care autoritățile le virează sumele, potrivit unor mesaje transmise Profit.ro de către oameni de afaceri.
Turiștii care merg în septembrie în stațiunile românești de la Marea Neagră pot beneficia de tarife reduse, de 50-140 de lei pe zi, prin programul "Litoralul pentru toți", lansat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Tarifele practicate prin acest program sunt cu 70% mai mici decât cele din vârf de sezon.
Proprietarul centrului comercial Satu Mare Shopping Plaza, inaugurat în martie 2016 și scos ulterior la vânzare, cum a anunțat Profit.ro, taie din pretenții, scăzând prețul cerut de la 12,5 milioane de euro la 9 milioane de euro. În urmă cu un an, Profit.ro relata că proprietarii intenționează să se concentreze pe segmentul hotelier și pe cel al clădirilor rezidențiale. Mall-ul are o suprafață de 12.500 de metri pătrați construiți și încasează lunar din chirii circa 70.000 de euro.
Bacșișul primit de la clienți de angajații din industria HoReCa variază între 0 lei pe lună, în cazul unor hoteluri sau restaurante în care tips-ul le revine patronilor, iar angajații au venituri fixe mai mari, care acoperă diferența, și 4.700 de lei pe lună, însă media bacșișului lunar primit de un angajat în domeniu este de 1.000 de lei, potrivit unui sondaj la care au participat 4.000 de persoane, realizat de OLX și transmis Profit.ro de către Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR).