Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, Dragoș Anastasiu, își explică, într-o discuție cu Profit.ro, ideea prezentată iei seara în fața oamenilor de afaceri germani din România, potrivit căreia un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 și va decide, inițial, disponibilizarea a 400.000 de bugetari, iar ulterior va renunța la cota unică de impozitare în favoarea impozitării progresive. El spune că ideea nu este foarte complicată: implementarea Legii salarizării și a pensiilor în următorii 3 ani "va arunca în aer" deficitul bugetar. "O spun toți macroeconomiștii României", arată Anastasiu.
Odată cu începerea anului universitar, studenții iau cu asalt și barurile, astfel încât PUB-urile din Centrul Vechi își cresc numărul de clienți cu 20% din acest motiv, spune pentru Profit.ro Liviu Mihăescu, administratorul a trei baruri. Potrivit acestuia, un student cheltuiește pe bere, în medie, 50 de lei pe seară.
Lipsa curățeniei în camere este o problemă frecventă pentru turiștii care merg în vacanțe în țară, iar una dintre nemulțumiri o reprezintă curățenia. Pentru 35,5% dintre respondenții unui studiu pe 1.000 de persoane realizat de HotelGuru, starea curățeniei în camere lasă de dorit, 21,6% dintre turiști se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistența serviciilor de masă afectează 18,6% dintre turiști, 11,5% sunt deranjați de locația unității de cazare, iar restul de 12,6% au alte nemulțumiri..
Niciun cămin pentru studenți nu a fost finalizat în anul universitar anterior, în contextul în care numărul actual de locuri de cazare este suficient doar pentru 23,96% dintre cei aproximativ 449.350 de studenți, atenționează Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Pe acest fond, al cererii crescute generate de revenirea studenților, chiriile apartamentelor din marile centre universitare tind, în general, să urce ușor la început de toamnă.
Hotelierii români insistă pentru reglementări clare la închirierea apartamentelor în regim hotelier, arătând că sunt țări care au introdus deja astfel de reguli, precum Franța, Grecia, SUA, Spania, Olanda, Germania, și vor un cadru legal de funcționare a acestei forme de turism, propunând, printre altele, ca pentru orice astfel de apartament să fie acte înregistrate la Fisc, gazda să ceară acordul vecinilor, deoarece activitatea prestată le-ar putea crea disconfort, iar turiștii care vin să fie înregistrați în statistici.