Autoritatea de Supraveghere Financiară sau un administrator numit de instituție va putea prelua atribuțiile acționarului și conducerii executive ale unei companii de asigurare fără să mai fie nevoie de declanșarea procedurii de faliment, ca în cazul Astra Asigurări. ASF va putea să vândă firma, să îi separe activele sau să o păstreze o perioadă, potrivit legii privind redresarea și rezoluția în asigurări, promulgată de președintele Klaus Iohannis.
Unul dintre cele mai „zbuciumate” sectoare ale economiei românești a ajuns în situația paradoxală în care riscul ca una dintre firmele care îl alcătuiesc să intre în faliment să fie aproape de zero. După experiența Astra, Autoritatea de Supraveghere Financiară nu mai poate, nici dacă vrea neapărat, să lichideze încă un asigurător cu o poziție cât de cât importantă pe piață.
Președintele Fondului de Garantare a Asiguraților a confirmat că instituția pe care o conduce nu a încheiat contract cu nicio firmă specializată în evaluarea daunelor. Este o veste proastă pentru păgubiții Astra, mai ales că FGA nu știe încă, riguros, ce daune are de achitat, care este valoarea lor și cum se va face plata.
Asigurătorul francez Groupama, oferă clienților agricultori vouchere în valoare de 5 lei pe hectar. Tichetele vor putea fi utilizate doar în cazul în care fermierii aleg să își prelungească polițele de asigurare.
Răzvan Cuc, directorul Zonei Libere Giurgiu și membru al organizației PSD din același oraș, a fost numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Cuc este un apropiat al președintelui PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, cel care a propus ca liderii filialelor județene ale PSD să nu mai poată ocupa funcții de conducere la nivel central.