Achizițiile de aur ale băncilor centrale sunt mai mari decât se credea anterior

Achizițiile de aur ale băncilor centrale sunt mai mari decât se credea anterior
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Băncile centrale au cumpărat în acest an cantități mai mari de aur decât se credea anterior, oferind un sprijin crucial pentru prețul metalului galben care a fost supus la presiuni de pe urma înăspririi politicii monetare la nivel mondial, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul Mondial al Aurului (WGC) a informat marți că, în perioada iulie - septembrie 2023, achizițiile de aur ale băncilor centrale s-au ridicat la 337 de tone, după ce în trimestrul al doilea s-au situat la 175 de tone, peste estimările anterioare ale WGC de 103 tone, scrie Agerpres.

Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile CITEȘTE ȘI Google a plătit 26,3 miliarde de dolari altor companii în 2021, pentru a se asigura că motorul său de căutare este implicit pentru browserele web și telefoanele mobile

În total, pe primele nouă luni ale anului, achizițiile de aur ale băncilor centrale au ajuns la 800 de tone, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în perioada ianuarie - septembrie de la debutul colectării datelor WGC în 2000.

"Aceste achiziții solide ale băncilor centrale sunt așteptate să continue pentru restul anului, ceea ce indică o creștere robustă în 2023", a informat Consiliul Mondial al Aurului.

Acest val de achiziții de aur ale băncilor centrale a contracarat vânzările de aur ale investitorilor, ceea ce a oferit un sprijin important prețurilor care săptămâna trecută au depășit pragul de 2.000 de dolari uncia, pentru prima dată după luna mai.

Interesul pentru lingourile de aur a crescut luna aceasta, după atacul Hamas asupra Israelului, care a inflamat tensiunile într-o regiune crucială pentru livrările mondiale de energie și a stimulat cererea pentru active de refugiu. Acest avans a dus prețul aurului mai aproape de recordul de 2.075 de dolari uncia atins în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
banca
achizitie