Acțiunile europene se apreciază, pe fondul diminuării temerilor privind creșterea prea agresivă a dobânzilor

Acțiunile europene se apreciază, pe fondul diminuării temerilor privind creșterea prea agresivă a dobânzilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 mai 2022

Acțiunile europene și contractele futures din SUA se apreciază vineri, după ce președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a respins speculațiile privind creșteri mai abrupte ale ratelor dobânzilor. Sentimentul de aversiune la risc s-a atenuat, susținut inclusiv de o revenire a pieței criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Powell a reiterat, joi seara, că Fed va majora, probabil, dobânda de referință cu 50 de puncte de bază la fiecare dintre următoarele ședințe de politică monetară și că “nu analizează activ” o creștere cu 75 de puncte de bază, potrivit Bloomberg și MarketWatch.

În jurul orei 13:00 (ora României), indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 1,26%, cu creșteri pe toate bursele majore: +1,47% pentru indicele FTSE 100, +1,24% pentru DAX de la Frankfurt și +1,43% pentru CAC 40 de la Paris.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Contractele futures pe indicii bursieri americani avansau cu până la 1,7%.

Îngrijorările legate de faptul că înăsprirea politicii monetare va declanșa o încetinire a creșterii economice continuă să umbrească piețele și au avut tendința de a frâna tentativele de recuperare pe piețele de capital în ultima perioadă.

Războiul din Ucraina și restricțiile din China menite să oprească răspândirea infecțiilor Covid-19 au afectat, de asemenea, acțiunile în acest an, împingând indicele acțiunilor globale spre piața “bear”, definită ca o corecție de 20% raportat la cel mai recent maxim.

Acțiunile europene se apreciază, pe fondul diminuării temerilor privind creșterea prea agresivă a dobânzilor

Cu un declin de aproximativ 18% față de vârful atins în ianuarie și aflat la a șasea săptămână de deprecieri consecutive, S&P 500 este și el aproape de piața bear.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Diminuarea panicii pe piața foarte speculativă a criptomonedelor contribuie la redresarea sentimentului în ultima zi a săptămânii, potrivit analiștilor.

Bitcoin se aprecia cu 6,2% la ora menționată, la 30,345 dolari/unitate, în revenire de la minimul ultimelor 16 luni atins joi, pe fondul prăbușirii unor așa-numite monede stabile (stablecoins) – criptomonede a căror valoare ar trebui să fie legată de dolar.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
cresteri
msci
piata bear
fed
majorare dobanzi
bitcoin