Acțiunile Renault scad cel mai mult de la arestarea lui Ghosn după revizuirea țintelor de profit și venituri

Acțiunile Renault scad cel mai mult de la arestarea lui Ghosn după revizuirea țintelor de profit și venituri
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 oct 2019

Acțiunile Renault s-au depreciat cu până la 15% vineri, cel mai abrupt declin din noiembrie anul trecut, după ce constructorul auto francez și-a revizuit în scădere țintele de venituri și profit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Proprietarul Dacia a avertizat că vânzările grupului ar putea scădea cu 3% până la 4% în acest an, pe fondul climatului economic nefavorabil, care afectează vânzările, în timp ce costurile cu implementarea normelor privind emisiile vor afecta negativ profitul.

Acțiunile Renault s-au depreciat cu până la 15% în prima parte a sesiunii de tranzacționare de astăzi, cea mai mare scădere din noiembrie anul trecut, după arestarea fostului director general Carlos Ghosn.

Lira sterlină atinge noi maxime ale ultimelor peste 5 luni după ce Marea Britanie și UE au ajuns la un acord privind Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină atinge noi maxime ale ultimelor peste 5 luni după ce Marea Britanie și UE au ajuns la un acord privind Brexit

În jurul orei 17:20 (ora României), titlurile companiei erau cotate la 48,31 de euro, cu 11,94% sub referința de joi.

Acțiunile rivalilor europeni au avut, de asemenea, o evoluție negativă, indicele industriei de profil coborând cu 2,7%.

“Presupunem că Renault va tăia substanțial dividendele și credem că ar putea fi nevoită să ia în calcul și vânzarea de active, inclusiv de acțiuni Nissan, pentru a-și proteja bilanțul”, a comentat analistul Philippe Houchois de la Jefferies, citat de Bloomberg. 

Constructorul auto francez a fost deja afectat negativ după primul semestru, din cauza rezultatelor partenerului de alianță Nissan, la care deține o participație de 43%. Compania japoneză estimează că va înregistra cel mai mic profit operațional din ultima decadă în 2019, pe fondul scăderii vânzărilor pe piețele din SUA și Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
actiuni
tinta profit
venituri
revizuire estimari