Amsterdam va reduce limitele de viteză la 30km/h

Amsterdam va reduce limitele de viteză la 30km/h
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Circulația pe străzile din Amsterdam este pe cale să devină mai lentă. Viteza maximă de deplasare a majorității drumurilor din oraș va scădea de vineri la 30 de kilometri pe oră, față de 50 km/h, cât este în prezent. Amsterdam se alătură unui număr tot mai mare de orașe europene care instituie noi eforturi pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Orașul pitoresc, renumit pentru canalele sale și pentru cultura de mobilitate favorabilă bicicliștilor, a depus eforturi pentru a echilibra impactul creșterii populației și al turismului asupra suprafeței sale imobiliare limitate. De la o campanie „Stay Away”, menită să limiteze turiștii scandalagii, până la propuneri menite să restricționeze traficul de tranzit în centrul orașului, Amsterdam a luat măsuri concertate în acest an pentru a face cartierele sale mai ușor de locuit, arată, G4Media.ro.

Orban vrea să construiască la Budapesta, cu miliarde de euro de la un investitor de calibru, un cartier de zgârie nori similar cu Dubai CITEȘTE ȘI Orban vrea să construiască la Budapesta, cu miliarde de euro de la un investitor de calibru, un cartier de zgârie nori similar cu Dubai

Efortul de mai multe luni de a trece la noi viteze provine din discuțiile cu locuitorii din Amsterdam, care au constatat că două treimi dintre ei spun că traficul din cartierul lor este nesigur, a declarat municipalitatea. În timp ce în oraș au loc în medie peste trei accidente grave pe zi, noua limită de viteză ar putea reduce astfel de incidente cu până la 30%, a precizat aceasta.

Municipalitatea susține că limita de viteză mai mică va înjumătăți zgomotul din trafic și le va permite șoferilor să aibă mai mult timp pentru a procesa informațiile și a răspunde la situații neprevăzute.

Aproximativ 4.500 de noi semne de circulație au fost deja instalate pentru a ușura schimbarea. Mijloacele de transport în comun, cum ar fi tramvaiele și autobuzele, vor continua să funcționeze la viteze mai mari, de 50 km/h, deoarece folosesc trasee dedicate.

Decizia orașului de a reduce limitele de viteză a fost prost primită de unii localnici. Amsterdam s-a transformat într-un oraș „nebun”, iar viteza de 30 km/h este pentru motorete, a postat un locuitor supărat pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Utilizarea cărbunelui în producția de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta CITEȘTE ȘI Utilizarea cărbunelui în producția de energie va atinge nivelul de vârf anul acesta

Amsterdam urmează unor orașe precum Bruxelles, Paris și Madrid, care au redus viteza pe șosele în ultimii ani. Municipalitatea a declarat că va reajusta semafoarele pentru o mai bună fluidizare a traficului, menționând în același timp că automobiliștii din Bruxelles nu s-au confruntat cu un timp de deplasare mai lung de la introducere acestei limite acolo în 2021.

Orașul olandez a fost desemnat al doilea cel mai bun oraș, după Helsinki, într-un nou clasament al mobilității urbane.

viewscnt
Afla mai multe despre
amsterdam
viteza