Băncile din UE pot supraviețui impactului crizei provocate de pandemie

Băncile din UE pot supraviețui impactului crizei provocate de pandemie
scris 28 iul 2020

Majoritatea băncilor din Uniunea Europeană sunt suficient de puternice pentru a supraviețui impactului crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), susține Luis de Guindos, vicepreședintele Băncii Centrale Europene (BCE), transmite Bloomberg.

"În câteva zile, BCE va publica o analiză privind vulnerabilitățile băncilor, un substitut la testele de stres. Există toate indiciile că, având un grad de solvabilitate ridicat, majoritatea băncilor europene pot face față unui declin de 9% al PIB-ului și ar putea supraviețui doi ani - perioada necesară ca economia să revină la nivelul înregistrat înaintea pandemiei", a declarat Luis de Guindos într-un interviu acordat site-ului spaniol de știri El Independiente.

ULTIMA ORĂ Mitsubishi renunță la piața din Europa CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mitsubishi renunță la piața din Europa

Totuși, a avertizat De Guindos, băncile trebuie "să fie extrem de prudente" cu distribuirea dividendelor, indicele mediu de adecvare a capitalului la creditorii europeni fiind de aproximativ 15% scrie Agerpres.

BCE recomandă suspendarea plății dividendelor, a explicat vicepreședintele Băncii Centrale Europene. Acesta a adăugat: "Profiturile băncilor nu ar trebui folosite la plata dividendelor, ci pentru a sprijini suplimentar creditarea".

viewscnt
Afla mai multe despre
pandemie
banci