Morgan Stanley: Acțiunile europene ar putea crește cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE

Morgan Stanley: Acțiunile europene ar putea crește cu 10% datorită măsurilor de stimulare din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2020

Acțiunile europene ar putea crește cu 10% datorită măsurilor de stimulare din Uniunea Europeană, potrivit unei note a analiștilor băncii de investiții Morgan Stanley, citată de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După unul dintre cele mai lungi summituri europene din istorie, care a avut loc săptămâna trecută, cele 27 de state membre au convenit să atragă de pe piețele financiare până la 750 de miliarde de euro, un acord fără precedent în UE, care trebuie să fie adoptat și de către Parlamentul European, și care deschide calea împrumuturilor comune, scrie News.ro.

Omul de la cârma instituției care gestionează IMM Invest: Foarte multă lume a crezut că e un program în care se dădeau tigăi gratis CITEȘTE ȘI Omul de la cârma instituției care gestionează IMM Invest: Foarte multă lume a crezut că e un program în care se dădeau tigăi gratis

Banca de investiții consideră că decizia recentă ”schimbă jocul” pentru Europa, în tratarea actualei crize economice, dar elimină și temeri vechi legate de dezintegrare.

”Considerăm că există condițiile pentru o performanță a acțiunilor europene cu 10% peste cea a restului acțiunilor la nivel global, în frunte cu indicii din statele periferice (o performanță superioară cu 15%)”, au scris analiștii Morgan Stanley în notă.

Indicele european STOXX 600 a scăzut cu circa 11% de la începutul cestui an. În schimb, indicele S&P 500 a scăzut cu doar 1% de la începutul acestui an.

”Uniunea Europenă ar putea fi birocratică și este de așteptat, dar cred că fondul de redresare european este o schimbare dramatică, este fără precedent în privința formării sale”, a afirmat luni Chris Dyer, director pentru titluri globale la firma Eaton Vance, la emisiunea Squawk Box Europe a CNBC.

Acesta anticipeză că acțiunile europene vor avea performanțe superioare celor din Statele Unite.

”Ce vedem acum în Europa este o coeziune mai mare...în timp ce în statele Unite vor veni mai multe incertitudini legate de politici”, a spus analistul.

În Statele Unite, alegerile prezidențiale vor avea loc peste mai puțin de 100 de zile.

În plus, Statele Unite încă au probleme cu primul val al epidemiei de coronavirus și sunt țara cu cel mai mare număr de infectări din lume. Și unele regiuni ale Europei înregistrează o creștere a numărului de cazuri, dar majoritatea țărilor rămân dedicate să mențină economiile relativ deschise pentru a ține sub control șocul economic al pandemiei.

Separat de știrile referitoare la măsurile de stimulare din Europa, unii analiști au avertizat că actualul sezon al raportărilor financiare va arăta probabil cât de dificilă va fi actuala perioadă pentru companii, ceea ce le-ar putea afecta prețurile acțiunilor.

”Reacția politicilor europene a fost peste așteptările piețelor, așa cum a demonstrat acordul referitor la fondul de redresare, iar acesta va fi un factor pozitiv pentru regiune. Acestea fiind spuse, anticipăm o scădere puternică a profiturilor și o redresare lentă a zonei euro”, a afirmat analiști ai UBS într-o notă. Aceștia se așteaptă la o scădere a profiturilor companiilor cu 39% în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni
morgan stanley