BCE va organiza astăzi o ședință neprogramată anterior, pe fondul evoluției costurilor de împrumut în zona euro

BCE va organiza astăzi o ședință neprogramată anterior, pe fondul evoluției costurilor de împrumut în zona euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 iun 2022
Banca Centrală Europrană (BCE) va avea miercuri o reuniune neprogramată, în contextul evoluției costurilor de împrumut din zona euro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Consiliul Guvernatorilor BCE va avea miercuri o reuniune ad-hoc "pentru a discuta condițiile actuale din piață", a anunțat un purtător de cuvânt al instituției.
 
Ericsson, care tocmai a obținut avizul CSAT pentru 5G, este investigat, din nou, de autoritățile americane CITEȘTE ȘI Ericsson, care tocmai a obținut avizul CSAT pentru 5G, este investigat, din nou, de autoritățile americane

Anunțul vine după ce dobânzile la titlurile de stat ale Italiei pe 10 ani au crescut săptămâna aceasta peste nivelul de 4% pentru prima dată din 2014, semn că investitorii nu cred că BCE poate crește dobânzile și, în același timp, să țină sub control randamentele obligațiunilor celor mai vulnerabile state din zona euro, notează Bloomberg.

Costurile de împrumut pentru multe guverne au crescut brusc în ultimele zile. Totodată, un indicator cunoscut sub numele de "indicele european al fricii" - diferența dintre randamentele obligațiunilor italiene și germane a crescut a crescut cel mai mult de la începutul anului 2020 în prima parte a zilei de miercuri.
 
Săptămâna trecută, BCE a anunțat că intenționează să majoreze ratele de dobândă cu un sfert de punct în iulie, urmată de o majorare, probabil mai mare, două luni mai târziu. Instituția nu a mai majorat ratele de mai bine de un deceniu.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
sedinte urgenta bce
dobazni
obligatiuni zona euro
dobanzi italia
titluri de stat