Bitcoin își continuă căderea. Scenariul sumbru - la cât va ajunge

Bitcoin își continuă căderea. Scenariul sumbru - la cât va ajunge
Thomas Dincă
Thomas Dincă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iun 2022

Bitcoin își continuă căderea, ajungând la un moment dat sub nivelul de 21.000 dolari, înregistrat doar în urmă cu cinci ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai cunoscută criptomonedă a atins un minim intraday de 20.834,50 dolari în tranzacțiile de marți. Ulterior, și-a revenit parțial, tranzacționându-se la circa 22.500 de dolari, cu aproximativ 10% sub nivelul de luni.

"Au existat unii cumpărători care așteptau o oportunitate de a cumpăra la prețuri mici și de aceea bitcoin a crescut de la minimele de mai devreme", a declarat Sathvik Vishwanath, directorul executiv al platformei Unocoin, citat de Bloomberg.

Bitcoin a scăzut timp de aproape 12 săptămâni consecutive, de la aproape 49.000 dolari, în martie, la aproximativ 21.000 dolari.

În noiembrie, bitcoin a atins un maxim istoric, de peste 68.000 dolari, dar de atunci a scăzut cu peste 60%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Criptomonedele au devenit reprezentative pentru fuga de activele speculative, în condițiile în care politica monetară este înăsprită în întreaga lume pentru a lupta împotriva inflației, ceea ce a dus la scăderea lichidității pe piețele globale. 

Potrivit analiștilor, Bitcoin ar putea atinge un sumbru nivel de 14.000 dolari în acest an, la actualul ritm.

Luni, bitcoin s-a prăbușit sub 25.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020, în timp ce investitorii se debarasează de cripto pe fondul unei vânzări mai ample a activelor de risc, anunță CNBC.

Scăderea este provocată de inflația galopantă continuă, în timp ce Rezerva Federală este așteptată să majoreze ratele dobânzilor în această săptămână pentru a controla creșterea prețurilor.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Pe parcursul weekendului și până luni dimineață, peste 150 de miliarde de dolari au fost șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor.

Săptămâna trecută, indicii americani au scăzut puternic, iar Bitcoin și alte criptomonede s-au corelat cu acțiunile și alte active de risc. Atunci când acești indici scad, criptomonedele scad și ele.

Între timp, compania de împrumuturi cripto Celsius a întrerupt retragerile pentru clienții săi. Și Binance, cea mai mare platformă de schimb de criptomonede din lume, a întrerupt temporar retragerile de bitcoin.

viewscnt
Afla mai multe despre
bictoin
crypto