Bitcoin dă semne de redresare, după ce s-a prăbușit brusc

Bitcoin dă semne de redresare, după ce s-a prăbușit brusc
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2024
Bitcoin dă semne de redresare după o scădere abruptă, care a șters până la 9,2% din valoarea criptomonedei la începutul săptămânii.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Bitcoin crește astăzi cu aprope 3%, tranzacționându-se la aproximativ 43.700 de dolari, o recuperare parțială față de minimul de miercuri. Moneda rămâne la circa 6% distanță de maximul anului.
 
Mai exact, bitcoin urcase la un maxim al ultimelor 21 de luni pe 2 ianuarie, înainte de termenul limită de 10 ianuarie - care ar putea permite Comisiei americane pentru valori mobiliare și burse să aprobe primul fond tranzacționat la bursă legat direct de prețul la vedere al activului.
Aquila – achiziție de 3 milioane de euro pe masa Concurenței CITEȘTE ȘI Aquila – achiziție de 3 milioane de euro pe masa Concurenței

Criptomoneda s-a prăbușit brusc miercuri. Unii analiști cred că prăbușirea a avut loc din cauză că Markus Thielen, analist la Matrixport, a scris într-o notă că se așteaptă ca SEC să respingă toate propunerile de ETF-uri bitcoin spot în această lună.

Ca răspuns la reacție fondatorul Matrixport, Jihan Wu, a scris pe X (fosta Twitter) că este "nerealist să credem că un raport Matrixport ar putea declanșa prăbușirea unei piețe de mărimea unui trilion de dolari".
 
"Dacă ne uităm la istoria bitcoin și la perspectivele sale viitoare, volatilitatea actuală și potențiala incertitudine a aprobării unui ETF bitcoin în ianuarie 2024 nu au, în cele din urmă, nicio importanță", a scris Wu într-o altă postare.
viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
piata cripto
criptomonede