Bitcoin, la cel mai ridicat preț din ultimele 8 luni

Bitcoin, la cel mai ridicat preț din ultimele 8 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 mai 2019

Bitcoin se tranzacționează luni la peste 7.000 de dolari, prag pe care cea mai cunoscută criptomonedă l-a depășit duminică pentru prima dată în ultimele peste 8 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda virtuală a urcat duminică până la un maxim de 7.585 dolari și se tranzacționează astăzi ușor peste pragul de 7.000 de dolari.

2019 a fost fost, până acum, un an bun pentru bitcoin, care a reușit să recupereze parțial din pierderile abrupte de preț înregistrate în anu precedent. La începutul lunii, criptomoneda se tranzacționa în apropierea pragului psihologic de 5.000 de dolari, prețul urcând cu mai bine de 2.000 de dolari de atunci. Totodată, de la jumătatea lunii decembrie, prețul mondei de peste două ori.

Bitcoin, la cel mai ridicat preț din ultimele 8 luni

Chiar și așa, bitcoin rămâne departe de maximele istorice atins în 2017, când a reușit să se apropie de 20.000 de dolari. Pe parcursul anului 2017, bitcoin a reușit să își crească valoarea de peste 20 ori, în pofida numeroaselor avertismente legate de existența unei "bule speculative" și de prăbușirea iminentă a cotațiilor.

Viitorul monedelor virtuale rămâne un subiect amplu dezbătut, pe fondul înăspririi reglementărilor și al știrilor legate de furtul de criptomonede.

Săptămâna trecută, monede bitcoin în valoare de peste 40 de milioane de dolari au fost furate de hackeri de pe una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare din lume, Binance, care a calificat furtul drept o breșă de securitate pe scară largă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
criptomonede
crestere bitcoin
bitcoin creste
bloomberg
grafic bitcoin