Chevron se retrage din cursa pentru preluarea Anadarko Petroleum, tranzacție prin care ar fi devenit al doilea mare producător de petrol din lume

Chevron se retrage din cursa pentru preluarea Anadarko Petroleum, tranzacție prin care ar fi devenit al doilea mare producător de petrol din lume
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mai 2019

Gigantul american Chevron a renunțat la cursa pentru preluarea Anadarko Petroleum, în urma căruia ar fi devenit al doilea mare producător de petrol din lume, retrăgându-se din fața rivalului Occidental Petroleum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chevron oferise 33 de miliarde de dolari, în numerar și acțiuni, pentru Anadarko, însă ofera sa a fost depășită de cea a Occidental Petroleum - de 38 de miliarde de dolari. Chevron a ales să nu continue lupta pentru preluarea Anadarko, retrăgându-se din fața rivalului de 5 ori mai mic, potrivit Bloomberg.

Compania rezultată în urma preluării Anadarko de către Chevron ar fi produs 3,9 milioane de barili echivalent de petrol pe zi și ar fi fost depășită doar de Exxon Mobil în rândul companiilor tranzacționate public, în urcare de pe poziția a patra.

Achiziția ar fi extins prezența Chevron în Bazinul Permian și ar fi oferit acces la participația Anadarko în proiectul de gazele naturale lichefiate din Africa, Mozambique LNG.

IBM pregătește cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din acest an pentru preluarea Red Hat CITEȘTE ȘI IBM pregătește cea mai mare emisiune de obligațiuni corporative din acest an pentru preluarea Red Hat

Occidental Petroleum s-a angajat ca, în condițiile în care va finaliza cumpărarea Anadarko, să vândă activele din Afica ale acesteia către Total, pentru 8,8 miliarde de dolari.

Occidental Petroleum a avut, în cursa pentru Anadarko, susținerea fondului Berkshire Hathaway al miliardarului Warren Buffet, care a investit recent 10 miliarde de dolari în companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron
anadarko
petrol sist
tranzactie chevron