Bloomberg: BCE va dubla astăzi dobânda pentru a combate inflația

Bloomberg: BCE va dubla astăzi dobânda pentru a combate inflația
scris 27 oct 2022
Banca Centrală Europeană (BCE) va trece peste temerile tot mai mari legate de recesiune și va majora astăzi dobânda cheie la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, pentru a combate inflația record din zona euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.
 
În pofida nemulțumirilor legate de creșterea costurilor de împrumut, aproape toți economiștii intervievați de Bloomberg prevăd pentru joi o a doua majorare consecutivă de 75 de puncte de bază (record pentru BCE).
Orange România numește un nou Chief Marketing Officer CITEȘTE ȘI Orange România numește un nou Chief Marketing Officer

Astfel, rata la facilitatea de depozit ar urma să fie dublată, la 1,5%.

Motivația majorării este inflația care, la aproape 10%, este de cinci ori mai mare decât ținta pe termen mediu a BCE. Readucerea inflației în apropierea țintei are momentan prioritate în fața protejării economiei de o eventuală recesiune. În contextul deprecierii euro față de dolar, BCE se află, de asemenea, sub presiune pentru a se alinia la creșterea agresivă a ratelor de către Rezerva Federală. 
 
BCE ar putea lua și măsuri pentru a limita câștigurile băncilor care beneficiază de pe urma creșterii ratelor de dobândă, discutând în același timp când să înceapă să inverseze achizițiile de active de mii de miliarde de euro efectuate în timpul crizelor recente.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi
recesiune
decizie bce