Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA

Bloomberg: Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA
scris 2 nov 2022

Twitter a limitat accesul unor angajați la instrumentele de moderare a conținutului, înainte de alegerile intermediare din SUA, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Măsura îi afectează pe majoritatea angajaților care fac parte din organizația Încredere și Siguranță a Twitter, scrie News.ro

OPEC: Lumea nu poate trăi fără petrol, cererea va continua să crească CITEȘTE ȘI OPEC: Lumea nu poate trăi fără petrol, cererea va continua să crească

Angajații nu pot aborda și disciplina conturile de utilizatori care încalcă regulile Twitter privind discursurile instigatoare la ură și dezinformarea, cu excepția cazului în care implică vătămări.

Twitter folosește în continuare instrumente automate de moderare a conținutului și contractori terți pentru a preveni răspândirea dezinformării și a postărilor inflamatoare, în timp ce angajații Twitter analizează încălcările importante, a spus Bloomberg.

Twitter nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

Yoel Roth, directorul pentru securitate pe Twitter, a reacționat la știrea Bloomberg într-un tweet.

”Aceasta este exact ceea ce noi (sau orice companie) ar trebui să facem în mijlocul unei tranziții corporative, pentru a reduce oportunitățile de risc din interior. Încă aplicăm regulile pe scară largă”, a scris el.

Vineri, după ce a încheiat achiziția Twitter, Musk a spus că intenționează să formeze ”un consiliu de moderare a conținutului”, fără a dezvălui detalii precum cine va face parte din acesta sau ce va face.

CEO-ul Tesla a adăugat că nu va lua ”decizii majore privind conținutul” și nu va restabili conturile interzise anterior înainte ca respectivul consiliu să-și înceapă activitatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
alegeri
continut