Bundesbank și-a înrăutățit estimările privind evoluția economiei Germaniei, în 2019 și în 2020

Bundesbank și-a înrăutățit estimările privind evoluția economiei Germaniei, în 2019 și în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2019

Cel mai semnificativ declin al industriei germane din ultimul deceniu va afecta creșterea economiei cel puțin până în 2020, deoarece cererea internă începe să fie afectată de slăbirea pieței forței de muncă, avertizează Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), potrivit DPA și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bundesbank și-a înrăutățit estimările privind avansul celei mai mari economii europene în 2019 și în 2020, dar a dat asigurări că Germania va depăși gradual actuala perioadă de stagnare a economiei, un avans mai solid urmând să fie înregistrat din 2021. În timp ce exporturile ar urma să se redreseze în cursul anului viitor, sprijinind producția industrială, cheltuielile de consum ar urma să încetinească, scrie Agerpres.

FOTO Vila în stil neoromânesc a doctorului Ion Moscu din strada C.A. Rosetti, scoasă la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Vila în stil neoromânesc a doctorului Ion Moscu din strada C.A. Rosetti, scoasă la vânzare

PIB-ul Germaniei va crește cu 0,5% în 2019, cu 0,6% în 2020 și cu 1,4% în 2021, a previzionat Bundesbank. Prognozele pentru acest an și anul viitor au fost înrăutățite, în timp ce previziunile pentru 2021 au fost revizuite în ușoară creștere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bundesbank
germania