Bursa americană trece pe scădere, pe fondul temerilor privind inflația

Bursa americană trece pe scădere, pe fondul temerilor privind inflația
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 iun 2022

Acțiunile americane s-au depreciat miercuri, după două zile de câștiguri, în timp ce prețul petrolului a continuat să crească, alimentând temerile privind inflația ridicată și măsurile de răspuns ale băncilor centrale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a închis tranzacțiile cu un declin de 1,1%, aproape de minimele atinse intraday, cu toate sectoarele majore pe roșu. Dow Jones s-a depreciat cu 0,81%, iar Nasdaq Composite, cu 0,73%.

Producătorii de cipuri au fost sub presiune, după ce directorul financiar al Intel a declarat că actualul trimestru nu merge atât de bine pe cât se aștepta, potrivit Bloomberg. Acțiunile companiei s-au corectat cu peste 5%, iar indicele Philadelphia Semiconductor Index a pierdut aproape 2,5%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Cotațiile petrolului au urcat la maximele din ultimele trei luni, extinzând câștigurile din prima parte a zilei după ce datele guvernamentale au relevat o scădere neașteptată a stocurilor de benzină din SUA.

Prețul petrolului WTI a crescut cu 2,3%, până la 122,11 dolari/baril, iar referința globală Brent a avansat cu 2,5%, la 123,58 dolari/baril. Ambele sortimente au închis la cel mai ridicat nivel de după 8 martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
bursa sua