Cea mai bogată femeie din Asia și-a pierdut aproape toată averea, iar firma sa e datoare vândută

Cea mai bogată femeie din Asia și-a pierdut aproape toată averea, iar firma sa e datoare vândută
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2023

Cea mai bogată femeie din Asia și-a pierdut aproape toată averea, iar firma sa a intrat într-o gravă criză a datoriilor, în contextul declinului pieței imobiliare din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Yang Huiyan – cândva cea mai bogată femeie din Asia – și-a pierdut mai mult din avere decât orice miliardar din iunie 2021, în timp ce cel mai important dezvoltator imobiliar din China, Country Garden, se confruntă cu o criză a datoriilor, scrie BusinessInsider.

DECIZIE Românii din diaspora vor putea preschimba mai ușor permisul de conducere obținut în țară CITEȘTE ȘI DECIZIE Românii din diaspora vor putea preschimba mai ușor permisul de conducere obținut în țară

De la vârful său din iunie 2021, averea netă a președintelui Yang a scăzut cu 84%, sau 28,6 miliarde de dolari, a raportat Bloomberg. Averea netă a bărbatului de 41 de ani este acum de 5,5 miliarde de dolari, conform indicelui Billionaires al Bloomberg.

Aceste pierderi au loc pe măsură ce Country Garden a ratat plățile de dobânzi pentru două obligațiuni denominate în dolari americani, potrivit diferitelor rapoarte din presă, inclusiv un raport Reuters de miercuri. Compania are acum o perioadă de grație de 30 de zile pentru a evita un default oficial, arată Adevărul.

Acțiunile companiei cu sediul în Foshan, cotate la Hong Kong, au scăzut cu 20,4% de luni. Yang – care își extrage o mare parte din avere dintr-un pachet de 52,6% din acțiunile companiei, conform unui raport de luni al agenției de rating Moody’s văzut de Insider – și-a acumulat averea cu aproximativ 490 de milioane de dolari doar marți.

Înainte de a prelua funcția de acționar majoritar al companiei de la tatăl ei în 2007, Yang a absolvit Universitatea de Stat din Ohio, ca parte a clasei 2003, cu o diplomă de licență în marketing și logistică.

Dar averea Country Garden s-a stins de atunci. Compania rămâne cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în vânzări, dar valoarea sa de piață s-a redus de peste jumătate de la începutul anului, potrivit New York Times.

În iulie, compania a raportat vânzări de 128,76 miliarde de yuani, sau 17,8 miliarde de dolari, în primele șase luni ale anului, marcând o scădere de 30% față de aceeași perioadă a anului trecut.

ULTIMA ORĂ Inflația a scăzut la o singură cifră. Ce continuă să se scumpească CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Inflația a scăzut la o singură cifră. Ce continuă să se scumpească

Yang – care a devenit cea mai bogată femeie din China la 25 de ani după IPO-ul companiei – a pierdut locul celei mai bogate femei din Asia în august 2022 în fața Savitri Jindal. Jindal este cea mai bogată femeie din India și președinte emerită a conglomeratului indian O.P. Jindal Group, potrivit Bloomberg.

Pe 30 iulie, Yang a anunțat că dăruiește 55% din acțiunile sale din Country Garden unei organizații de caritate fondată de sora ei mai mică, într-o plată evaluată atunci la 826 de milioane de dolari, pe Bloomberg.

Country Garden și Yang Huiyan nu au răspuns solicitărilor de comentarii trimise de Insider.

viewscnt
Afla mai multe despre
yang huiyan
asia
avere