Serbia anunță investiții în infrastructură de peste 12 miliarde euro înaintea unei expoziții internaționale majore

Serbia anunță investiții în infrastructură de peste 12 miliarde euro înaintea unei expoziții internaționale majore

Delegația Serbiei la adunarea generala a BIE în iunie. Foto: BIE

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 aug 2023

Serbia va investi peste 12 miliarde de euro pentru modernizarea infrastructurii țării înaintea unei expoziții internaționale majore, care este așteptată să atragă milioane de vizitatori în statul balcanic și să îi stimuleze economia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Biroul Internațional pentru Expoziții (BIE) a selectat Belgradul în iunie pentru a găzdui expoziția Specialized Expo 2027, având tema “Play for Humanity: Sport and Music for All” (Joacă pentru umanitate: sport și muzică pentru toți).

România este membră fondatoare a BIE, o organizație interguvernamentală creată la Paris în 1928, care supervizează calendarul activităților, candidaturile, selecția și organizarea Expozițiilor Specializate și Universale. Organizația reunește în prezent 179 de state și se bucură de o mare notorietate la nivel internațional.

Rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România - pregătită să fie scoasă la vânzare. Primul plan a fost oprit de pandemie, când vânzările s-au prăbușit CITEȘTE ȘI Rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România - pregătită să fie scoasă la vânzare. Primul plan a fost oprit de pandemie, când vânzările s-au prăbușit

Cea mai recentă expoziție specializată, Expo 2017 Astana, a avut loc în capitala Kazahstanului, sub tema "Energia viitorului", și a atras aproape 4 milioane de vizite.

Guvernul de la Belgrad va superviza investiții de peste 12 miliarde de euro în proiecte de infrastructură ce ar urma să fie finalizate până la finele anului 2026, a anunțat acum președintele Aleksandar Vucic, citat de Bloomberg.

Lista proiectelor include noi legături de transport, un amplasament extins pentru expoziții, facilități sportive și turistice, renovări în întreaga țară, modernizări ale liniilor electrice, precum și noi porturi fluviale și muzee.

Investițiile reprezintă “un salt uriaș pentru economie”, potrivit președintelui Serbiei, care a precizat că Expo 2027 "va schimba întreaga țară, nu doar Belgradul".

Capitala Serbiei a concurat cu orașe din patru state pentru găzduirea Expo 2027: Malaga (Spania), Minnesota (SUA), Bariloche (Argentina) și Phuket (Thailanda).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia investitii infrastructura
specialized expo 2027
expozitie specializata belgrad
bie
biroul international pentru expozitii
modernizare infrastructura