GRAFICE Bitcoin - aproape de maximul ultimei luni, după ce China și-a exprimat sprijinul pentru blockchain

GRAFICE Bitcoin - aproape de maximul ultimei luni, după ce China și-a exprimat sprijinul pentru blockchain
scris 28 oct 2019

Bitcoin este tranzacționat peste prețul de 9.300 de dolari, aproape de maximul ultimei luni atins în weekend, după ce președintele Chinei și-a exprimat susținerea față de tehnologia blockchain.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

China trebuie să accelereze investițiile în blockchain, potrivit președintelui chinez, Xi Jinping, citat de Bloomberg și Reuters.

Tehnologia blockchain, un registru digital care constituie coloana vertebrală a celor mai multe criptomonede și care are potențialul de a schimba sectorul serviciilor financiare, ar trebui să constituie nucleul inovațiilor în China, a subliniat șeful statului asiatic la finele săptămânii trecute.

Grupul francez LVMH confirmă intenția de a prelua Tiffany, tranzacție de circa 14,5 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Grupul francez LVMH confirmă intenția de a prelua Tiffany, tranzacție de circa 14,5 miliarde de dolari

Cea mai populară criptomonedă s-a apreciat cu 26% în urma comentariilor lui Xi în weekend, până la 10.350 dolari/unitate, cel mai ridicat nivel de la finele lunii septembrie. Monedele digitale rivale au consemnat, la rândul lor câștiguri substanțiale.

Bitcoin era cotat la 9.353 dolari luni după-masă, după ce anterior a atins un maxim intraday de 9.934 dolari. Indicele Bloomberg Galaxy Crypto, care urmărește evoluția principalelor criptomonede, a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele 5 săptămâni.

GRAFICE Bitcoin - aproape de maximul ultimei luni, după ce China și-a exprimat sprijinul pentru blockchain

Autoritățile chineze au interzis activitatea platformelor de tranzacționare pentru criptomonede pe teritoriul țării, însă plățile cu monede virtuale rămân în continuare populare, iar investitorii chinezi sunt printre principalii cumpărători pe platformele din afara Chinei.

“Comentariile pozitive ale liderului chinez vor continua să sprijine prețurile criptomonedelor la nivelurile actuale, în condițiile în care China rămâne un jucător major pe piața globală”, spune Andy Cheung, directorul de operațiuni al platformei de schimb OKEx, cu sediul în Malta.

EXCLUSIV Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, face primii pași în proiectul \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Andrei Pitiș, fost acționar Vector Watch și Clever Taxi, face primii pași în proiectul "100 milionari în tech"

Nu doar monedele virtuale au beneficiat de creșterea prețurilor în urma remarcilor lui Xi. Investitorii au intrat astăzi puternic la cumpărare pe acțiunile companiilor care folosesc blockchain, peste 60 de acțiuni înregistrând creșterea maxim-admisă la nivelul unei singure zile pe bursele din Shanghai și Shenzen.

GRAFICE Bitcoin - aproape de maximul ultimei luni, după ce China și-a exprimat sprijinul pentru blockchain

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
cotatii
pret
blockchain
xi jinping
investitii tehnologia blockchain
registru digital distribuit