China a demarat un proiect de producție de energie din surse regenerabile cu o valoare de 11 miliarde de dolari

China a demarat un proiect de producție de energie din surse regenerabile cu o valoare de 11 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2022

China a demarat lucrările la un proiect de producție de energie din surse regenerabile cu o valoare de 80 de miliarde de yuani (11 miliarde de dolari) în regiunea deșertică Mongolia Interioară, amplasată la granița cu Mongolia și Federația Rusă, acest proiect fiind parte a unui program ambițios destinat atingerii obiectivelor climatice, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul amplasat în deșertul Kubuqi prevede construcția unor uriașe parcuri fotovoltaice și eoliene iar la finalizare va avea o capacitate instalată de 16 Gigawați, a informat China Three Gorges Group, unul din cei doi dezvoltatori. După ce va fi finalizat, acest proiect va putea furniza 40 de miliarde de kilowați-oră de electricitate către regiunea Beijing-Tianjin-Hebei în fiecare an, scrie Agerpres.

Una dintre clădirile emblematice din București va fi achiziționată de Primăria Sectorului 1 CITEȘTE ȘI Una dintre clădirile emblematice din București va fi achiziționată de Primăria Sectorului 1

Dezvoltatorii susțin că această facilitate va deveni cel mai mare proiect mondial de producție de energie regenerabilă într-o regiune deșertică. Proiectul va include 8 Gigawați de energie fotovoltaică, 4 Gigawați de energie eoliană și 4 Gigawați de energie electrică produsă în termocentrale de ultimă generație, care vor fi pornite în perioadele în care cererea de energie atinge valori maxime.

Acest proiect, pentru care nu a fost dezvăluit calendarul de finalizare, face parte din planul Chinei de a construi noi capacități de energie regenerabilă de 450 de Gigawați. Obiectivul Beijingului este ca în 2030 China să aibă capacități regenerabile de 1.200 de Gigawați.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
energie