Comisia Federală pentru Comerț investighează preluarea Activision Blizzard, cu titluri precum Call of Duty, Diablo sau Warcraft, de către Microsoft

Comisia Federală pentru Comerț investighează preluarea Activision Blizzard, cu titluri precum Call of Duty, Diablo sau Warcraft, de către Microsoft
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 feb 2022

Comisia Federală pentru Comerț din SUA (FTC) va investiga preluarea Activision Blizzard, cu titluri precum Call of Duty, Diablo sau Warcraft în portofoliu, de către gigantul Microsoft, potrivit surselor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia pentru Comerț va investiga impactul tranzacției asupra concurenței în locul Departamentului de Justiție, ceea ce înseamnă că soarta preluării se află acum în mâinile unei instituții care a propus în mod repetat un control mai strict al fuziunilor și achizțiilor.

Blackstone a strâns 11 miliarde dolari pentru un nou fond care va investi în companii din Asia CITEȘTE ȘI Blackstone a strâns 11 miliarde dolari pentru un nou fond care va investi în companii din Asia

Luna trecută, FTC și Departamentul pentru Justiție și-au exprimat îngrijorările legate de creșterea gradului de concentrare în diferite industrii, situație care s-ar putea înrăutăți având în vedere numărul mare de solicitări pentru fuziuni și achizții.

Comisia Federală pentru Comerț a afirmat în mod repetat că dorește reglementări mai dure pentru fuziuni și a blocat sau a încercat să blocheze numeroase tranzacții.

Spre exemplu, Nvidia se pregătește să renunțe la preluarea Arm, tranzacție de 40 de miliarde de dolari, în contextul în care autoritățile antitrust nu văd cu ochi buni această tranzacție. Anterior, Comisia Federală pentru Comerț din SUA a decis să încerce blocarea tranzacției în instanță.

FTC a încercat în repetate rânduri și să forțeze Facebook să vândă WhatsApp și Instagram.

Dacă tranzacția cu Activision Blizzard va eșua, Microsoft trebuie să plătească o taxă de 3 miliarde de dolari, conform acordului de preluare.

În ianuarie. Microsoft a ajuns la un acord de preluare a dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard, tranzacție pentru care va plăti 68,7 miliarde de dolari. Dacă se va finaliza, achiziția va fi cea mai mare din istoria Microsoft.

În urma tranzacției, Microsoft va deveni, din punct de vedere al veniturilor, a treia mare companie din industria jocurilor video, după Tencent și Sony.

Achiziția vizează francizele celebre ale studiourilor Activision, Blizzard și King (reunite sub umbrela Activision Blizzard), inclusiv "Warcraft", "Candy Crush" sau "Call of Duty".

Activision Blizzard are, la nivel global, venituri de circa 8 miliarde de dolari și aproximativ 10.000 de angajați. Actualul CEO al companiei, Bobby Kotick, va rămâne la conducerea operațiunilor.

Compania se află, în prezent, în centrul unui scandal legat de hărțuire sexuală și discriminare la locul de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
activision blizzard
activision
ftc
preluare activision
diablo
call of duty