Nvidia se pregătește să renunțe la preluarea Arm, tranzacție de 40 de miliarde de dolari, pe fondul progreselor slabe în negocierile cu autoritățile

Nvidia se pregătește să renunțe la preluarea Arm, tranzacție de 40 de miliarde de dolari, pe fondul progreselor slabe în negocierile cu autoritățile
scris 26 ian 2022

Nvidia e pe cale să renunțe la tranzacția de 40 de miliarde de dolari prin care urma să preia producătorul britanic de cipuri Arm, în contextul în care preluarea s-a lovit de împotrivirea autorităților, potrivit surselor Bloomberg.

Potrivit uneia dintre surse, compania americană Nvidia și-a anunțat deja partenerii că pregătește abandonarea tranzacției, în condițiile în care nu a reușit să facă progrese semnificative în negocierile cu autoritățile.

În aceste condiții, Softbank, proprietarul Arm, ia în calcul o ofertă publică inițială (IPO) pentru producătorul de cipuri.

SURPRIZĂ Platforma de recrutare StartupJobs, \ CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Platforma de recrutare StartupJobs, "rechinul Cehiei", intră în România. Country manager cu experiență și la HP și Orange

În aprilie anul trecut, Marea Britanie a anunțat va investiga tranzacția gigant, de 40 de miliarde de dolari dintre Nvidia și Arm, invocând îngrijorări legate de securitatea națională. În toamnă, Marea Britanie a decis să dechidă o investigație aprofundată referitoare la această tranzație.

În decembrie, și Comisia Federală pentru Comerț din SUA a decis să încerce blocarea tranzacției în instanță.

"'Tranzacția propusă ar oferi unuia dintre cei mai mari producători de cipuri controlul asupra tehnologiei pe care firmele rivale se bazează pentru a-și dezvolta propriile cipuri", a argimentat Comisia.

Nvidia a semnat preluarea Arm de la Softbank cu 40 de miliarde de dolari. Softbank a cumpărat Arm, în 2016, pentru 31 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
arm
cipuri
securitate nationala
procesoare
tranzactie cipuri