Compania ungară de utilități MVM Zrt. vrea să facă achiziții în Balcani și în România

Compania ungară de utilități MVM Zrt. vrea să facă achiziții în Balcani și în România
scris 2 iul 2020

Compania energetică controlată de statul ungar MVM Zrt. analizează mai multe achiziții în statele din Balcani și în domeniul energiilor regenerabile, înaintea unei posibile oferte publice inițiale, a declarat luni directorul general Gyorgy Kobor într-un interviu acordat Bloomberg.

Această companie, care deține active variind de la energie nucleară la depozite de gaze naturale, vrea să ajute Guvernul condus de Viktor Orban să își pună la punct legături energetice de la Marea Adriatică și până la Marea Neagră. Printre noile proiecte susținute de Budapesta se numără gazoductul TurkStream și parteneriate cu Serbia și Cehia, scrie Agerpres.

VIDEO WhatsApp lansează mai multe funcții noi, în frunte cu folosirea codurilor QR pentru adăugarea contactelor CITEȘTE ȘI VIDEO WhatsApp lansează mai multe funcții noi, în frunte cu folosirea codurilor QR pentru adăugarea contactelor

"Am atins o limită de mărime în Ungaria și de aceea țintim spre o prezență regională", a declarat Gyorgy Kobor.

Echipa managerială de la MVM vrea să fie gata pentru o listare la bursă în 2022, atunci când ar putea deveni a doua mare companie din Ungaria, în funcție de cifra de afaceri, după grupul petrolier Mol Nyrt. Printre achizițiile făcute în Ungaria de MVM se numără preluarea unor unități ale grupului german E.ON SE și o termocentrală pe cărbune neprofitabilă deținută de Lorinc Meszaros, prietenul din copilărie al premierului ungar Viktor Orban.

În interviul acordat Bloomberg, directorul MVM a spus că Serbia este o poartă importantă de intrare spre piețele din Bosnia Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Bulgaria. Pe lângă țările din Balcanii de Vest, România și Cehia se numără printre țările cu posibile ținte de preluare pentru MVM.

viewscnt
Afla mai multe despre
mvm zrt.
companie de utilitati