Cotația barilului de țiței WTI a coborât sub 90 de dolari pentru prima dată de la invadarea Ucrainei

 Cotația barilului de țiței WTI a coborât sub 90 de dolari pentru prima dată de la invadarea Ucrainei
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2022

Cotația petrolului a scăzut, pe fondul unor noi îngrijorări cu privire la evoluția cererii, chiar dacă livrările mondiale nu s-au modificat, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa New York Mercantile Exchange, cotațiile futures pentru țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în luna septembrie au scăzut cu 1%, până la 89,80 dolari per baril, abandonând toate câștigurile înregistrate de la debutul războiului din Ucraina, pe măsură ce majorarea dobânzilor și iminenta încetinire a economiei mondiale amenință cererea de petrol, arată Agerpres.

Volumul de investiții în real estate a depășit 320 milioane euro în S1. Achiziția EXPO Business Park, anunțată de Profit.ro - cea mai mare tranzacție a anului până în prezent CITEȘTE ȘI Volumul de investiții în real estate a depășit 320 milioane euro în S1. Achiziția EXPO Business Park, anunțată de Profit.ro - cea mai mare tranzacție a anului până în prezent

Miercuri, atât cotațiile pentru țițeiul WTI, cât și cele pentru țițeiul Brent au scăzut cu aproximativ 4%, după ce Administrația Americană pentru Informatii în Domeniul Energiei (EIA) a dat publicității un set de date care arată o cerere surprinzător de slabă de benzină în ultima săptămână. Faptul că stocurile de țiței au crescut săptămâna trecută, o surpriză având în vedere că ne aflăm în sezonul vacanțelor când consumul de carburanți atinge un nivel crescut, a dat naștere la îngrijorări că prețul ridicat al petrolului începe să se resimtă asupra cererii celui mai mare consumator mondial.

Aceste îngrijorări au fost agravate joi de decizia Băncii Angliei, de a majora dobânda de politică monetară cu 50 de puncte de bază, cea mai importantă majorare adoptată după 1995. În plus, Banca Angliei a prognozat că economia britanică va intra într-o recesiune prelungită în ultimul trimestru al acestui an, o situație cu care s-ar putea confrunta și alte economii din Europa continentală.

INFOGRAFICE Gazul comercializat în România, mai ieftin cu o pătrime - 50 euro/MWh - decât cel tranzacționat în Austria CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Gazul comercializat în România, mai ieftin cu o pătrime - 50 euro/MWh - decât cel tranzacționat în Austria

Pe partea de ofertă, alianța OPEC+, compusă din Organizația Statelor Exportatoare de Petrol și alți mari producători de țiței, a decis miercuri o majorare nesemnificativă a producției, cu doar 100.000 de barili pe zi începând din luna septembrie. Potrivit analiștilor, OPEC+ a decis să aștepte să vadă dacă o recesiune economică globală se va repercuta asupra cererii de petrol și va duce la scăderea prețurilor, precum și dacă statele occidentale vor implementa sancțiunile pe care le preconizează asupra petrolului rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
bursa