Dell elimină aproape 7.000 de locuri de muncă

Dell elimină aproape 7.000 de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 feb 2023
Dell Technologies, care se confruntă cu o cerere mai mică de PC-uri, va elimina 6.650 de locuri de muncă, alăturându-se numeroaselor companii din tehnologie care au anunțat că vor renunța la mii de angajați.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară
 
Compania se confruntă cu condiții de piață care "continuă să se erodeze, cu un viitor incert", a scris directorul operațional, Jeff Clarke, într-o notă consultată de Bloomberg.
Meta - cale liberă pentru a prelua o nouă companie CITEȘTE ȘI Meta - cale liberă pentru a prelua o nouă companie

Reducerile de personal reprezintă aproximativ 5% din forța de muncă globală a Dell, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

După un boom în perioada pandemiei, Dell și alți producători de hardware se confruntă cu o scădere a cererii. Potrivit IDC, datele preliminare arată că livrările de computere personale au scăzut puternic în trimestrul al patrulea din 2022. Dintre marile companii, Dell a înregistrat cel mai mare declin - 37% față de aceeași perioadă din 2021, potrivit IDC. Dell generează aproximativ 55% din venituri din PC-uri.
 
Dell consideră că măsurile anterioare de reducere a costurilor, inclusiv o pauză în ceea ce privește angajările și limitarea călătoriilor, nu mai sunt suficiente. Reorganizările departamentelor, împreună cu reducerile de locuri de muncă, sunt văzute ca o oportunitate de a crește eficiența, a spus purtătorul de cuvânt.
 
Concedierile au lovit companiile din sectorul tehnologic în ultimele luni, incluzând mulți dintre concurenții Dell. HP, expusă în mod similar la piața PC-urilor, a anunțat în noiembrie reducerea a până la 6.000 de locuri de muncă. Cisco Systems și International Business Machines au anunțat fiecare că vor elimina aproximativ 4.000 de lucrători. Sectorul tehnologic a anunțat 97.171 de reduceri de locuri de muncă în 2022, în creștere cu 649% față de anul precedent, potrivit firmei de consultanță Challenger, Gray & Christmas.
viewscnt
Afla mai multe despre
dell
dell technologies
pc
concedieri
angajati dell