Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume

Elon Musk redevine cel mai bogat om din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2023

Elon Musk, CEO Tesla, a revenit pe primul loc în clasamentul averilor mondiale, înaintea lui Bernard Arnault, CEO-ul LVMH, potrivit datelor Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Elon Musk devine din nou cel mai bogat om din lume joi, 1 iunie, înaintea lui Bernard Arnault și Jeff Bezos, potrivit datelor de la Bloomberg Billionaires Index. Miliardarul american, proprietar al Twitter de mai multe luni, are o avere de 192 de miliarde de dolari, arată news.ro.

GRAFICE Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 2 săptămâni CITEȘTE ȘI GRAFICE Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel din ultimele 2 săptămâni

Elon Musk recuperează acest titlu de la Bernard Arnaud, care înregistrează o pierdere de peste cinci miliarde de dolari. Francezul trece pe locul doi (187 de miliarde dolari), înaintea lui Jeff Bezos care deține 144 de miliarde de dolari.

La începutul anului, Bernard Arnault „beneficiase” de scăderea lui Elon Musk pentru a urca în fruntea acestui clasament în martie 2023. De data aceasta, americanul este cel care beneficiază de performanța slabă a LVMH, a cărui valoare a acțiunii a scăzut cu 6% într-o lună, în timp ce Tesla a crescut cu 26%.

Compania își va deschide rețeaua de supraalimentare din Statele Unite și Canada pentru vehiculele electrice Ford din 2024, dublând numărul de stații accesibile clienților Ford.

Marile bănci străine văd cursul peste 5 lei/euro în a doua jumătate a acestui an. Leul, susținut de investițiile străinilor în titluri de stat românești CITEȘTE ȘI Marile bănci străine văd cursul peste 5 lei/euro în a doua jumătate a acestui an. Leul, susținut de investițiile străinilor în titluri de stat românești

De asemenea, la sfârșitul lunii mai, modelul Y al Tesla a devenit cea mai vândută mașină din lume. Un moment de cotitură în istoria automobilelor: pentru prima dată, cel mai bine vândut model din lume este o mașină electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
avere