Finance Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Belgia, pe cale să schimbe proprietarul. Tranzacție de peste 1,3 miliarde euro

Finance Tower, al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Belgia, pe cale să schimbe proprietarul. Tranzacție de peste 1,3 miliarde euro
scris 6 sep 2019

Turnul Finanțelor (Finance Tower) din Bruxelles, cea mai mare clădire de birouri din Belgia și al doilea cel mai înalt zgârie-nori din această țară, ar putea intra curând în proprietatea sud-coreenilor de la Meritz Securities. Un consorțiu condus de grupul financiar sud-coreean poartă negocieri exclusive pentru cumpărarea clădirii, într-o tranzacție estimată la peste 1,3 miliarde de euro.

Din consorțiu mai fac parte firmele de investiții The Valesco Group, din Marea Britanie și AIP Asset Management, cu sediul la Seul, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu discuțiile.

Vânzătorul este compania olandeză de real-estate Breevast, fondată de omul de afaceri Frank Zweegers.

EXCLUSIV Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, lansează un fond de 100 milioane de euro dedicat investițiilor în locuințe românești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, lansează un fond de 100 milioane de euro dedicat investițiilor în locuințe românești

Investitorii sud-coreeni au luat cu asalt piața imobiliară din Europa în ultimii ani, în căutare de active care să genereze randamente pe termen lung și profitând de ratele de schimb valutar favorabile. Același consorțiu a cumpărat, anul trecut, clădirea care adăpostește sediul Microsoft din Marea Britanie, petnru care a plătit 100 milioane de lire sterline (milioane euro).

În prima jumătate a acestui an, investițiile sud-coreene au reprezentat circa 10% (6,2 miliarde de euro) din totalul tranzacțiilor imobiliare transfrontaliere din Europa, potrivit firmei de brokeraj Savills.

Situat în centrul financiar din Bruxelles, Finance Tower are 36 de etaje și 145 de metri înălțime, fiind cea mai mare clădire de birouri din Belgia și al doilea cel mai înalt zgârie-nori, după Tour di Midi (Turnul de Sud), de asemenea din Bruxelles.

Clădirea, cu o suprafață închiriabilă de 220.000 metri pătrați, a fost închiriată guvernului belgian pe o perioadă de 15 ani și generează venituri anuale de aproape 60 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
finance tower
turnul finantelor
bruxelles
belgia
zgarie-nori
meritz securities
tranzactie