Firmele de recrutare din întreaga lume, luate cu asalt de bancherii de la Credit Suisse după preluarea băncii de către UBS. "Părerea mea este că îi vor concedia!"

Firmele de recrutare din întreaga lume, luate cu asalt de bancherii de la Credit Suisse după preluarea băncii de către UBS. "Părerea mea este că îi vor concedia!"

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2023
Firmele de recrutare din întreaga lume primesc un număr fără precedent de apeluri din partea bancherilor de la Credit Suisse Group care caută noi locuri de muncă, în contextul în care creditorul elvețian aflat în dificultate va fi preluat de UBS.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
De la Singapore la Londra și New York, agenții de recrutare și creditorii rivali au primit în ultimele zile apeluri de la angajații nerăbdători ai Credit Suisse, potrivit datelor obținut de Bloomberg de la peste 10 companii.
GRAFICE Cerere mare pe titlurile de stat românești după turbulențele financiare internaționale. Guvernul a acoperit deja aproape jumătate din finanțarea din piață pentru acest an CITEȘTE ȘI GRAFICE Cerere mare pe titlurile de stat românești după turbulențele financiare internaționale. Guvernul a acoperit deja aproape jumătate din finanțarea din piață pentru acest an

O firmă din Singapore a discutat cu circa 30 de bancheri, majoritatea de la Credit Suisse, cu privire la locurile de muncă disponibile, în timp ce o altă agenție, din Hong Kong, a discutat cu peste 20 de bancheri încă de săptămâna trecută, au declarat sursele publicației americane. 

Un headhunter din Londra - unde Credit Suisse are aproximativ 5.500 de angajați- a declarat că a primit apeluri tot weekend-ul, în special de la cei din divizia de acțiuni, unde suprapunerea cu afacerile existente la UBS este extinsă. Dar perspectiva ca firmele să lanseze o campanie de angajări axată pe Credit Suisse este puțin probabilă, cel mai probabil scenariu fiind ca acestea să facă un număr limitat de angajări, potrivit sursei.
 
La New York, o firmă de recrutare spune că mii de persoane de la Credit Suisse sperau să se alăture Credit Suisse First Boston (CSFB) - divizia de investment-banking desprinsă din gigantul bancar în urma eforturilor anterioare de restructurare ale creditorului elvețian. 
Uber vrea să vândă divizia de logistică, cu IPO, pentru a se focusa mai bine pe ride hailing și livrările de mâncare CITEȘTE ȘI Uber vrea să vândă divizia de logistică, cu IPO, pentru a se focusa mai bine pe ride hailing și livrările de mâncare

"Dacă nu vor merge la CSFB, va trebui să fie mutați la UBS Fixed-income, care este o afacere mult mai mică decât Credit Suisse. Părerea mea este că îi vor concedia", spune Michael Nelson, managing director la Quest Group în New York. 

Anterior preluării de către UBS, Credit Suisse era deja într-un proces de restructurare care viza desființarea a 9.000 de locuri de muncă. Însă în urma fuziunii cu UBS, locuri de muncă desființate vor fi, probabil, mult mai numeroase.
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ubs
locuri de munca credit suisse
angajati credit suisse
concedieri
recrutare